Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het Nebula-mysterie
Boek

Het Nebula-mysterie (januari 2019)/ Trudi Trueit, vertaald [uit het Engels] door H.C. Kaspersma ; illustraties: Scott Plumbe ; redactie: Renske Lamers, Maaike van Riel

Cruz (12) wordt toegelaten tot de Explorer Academy, een bijzondere opleiding voor explorers die de wereld willen verbeteren. Hij krijgt speciale trainingen om zich voor te bereiden op een scheepsexpeditie. Maar dan zorgen een geheim rond zijn overleden moeder en een onbekende stalker voor problemen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 12-jarige Cruz Coronado is een van de uitverkorenen die als student wordt toegelaten op de Explorer Academy in Washington DC. Hij kijkt er naar uit om bij de toekomstige pioniers te horen die de wereld veranderen. Er zijn trainingssessies in een virtual reality-programma, virtuele simulaties, met het uiteindelijke doel om op scheepsexpeditie te gaan. Er zijn echter volop problemen: Cruz ontdekt dat het geheim van zijn overleden moeder, ooit wetenschapper in het laboratorium van de Academy, grote gevolgen voor hem heeft, dat een duister heerschap hem op de hielen zit, en wie of wat is toch Nebula? Avonturenverhaal in sciencefictionachtige setting met futuristische technologische vernieuwingen en codes en puzzels. Fraai vormgeven uitgave met veel vlotte kleurentekeningen en geel leeslint. Achterin een bijlage getiteld 'De waarheid achter dit verhaal' over de onderzoeken en personen die verbonden zijn aan de Explorer Academy van National Geographic, waarop het verhaal deels gebaseerd is. Eerste deel van een zevendelige fictieserie, een initiatief om kinderen te stimuleren een onderzoekende houding aan te nemen. Meer informatie op www.natgeojunior.nl. Een actierijk verhaal met leerzame elementen en goed gedoseerde spanning. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490764906 | 231 pagina's

Titel Het Nebula-mysterie
Auteur Trudi Trueit
Secundaire auteur H.C. Kaspersma ; Scott Plumbe ; Renske Lamers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave ['s-Hertogenbosch] : Blink Media, januari 2019 - [Amsterdam] : Hearst Netherlands B.V.
Overige gegevens 231 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: National Geographic - Vertaling van: The Nebula secret. - New York : Under the Stars, 2018. - (Explorer Academy)
ISBN 9789490764906
PPN 420739173
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Geheimen ; Expedities ; Wetenschap ; Virtual Reality
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Explorer Academy
Boek

Explorer Academy (2019-...)

vol. bk. 1
Uitgeleend
Trudi Trueit