Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mols speciale ster
Boek

Mols speciale ster ([2019])/ Britta Teckentrup, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Mol is vaak eenzaam in zijn donkere holletje. Als hij een vallende ster ziet, wenst hij dat alle sterren van hem zijn. Maar Veldmuis, Vos en andere dieren blijken heel verdrietig te zijn omdat de sterren zijn verdwenen. Kan Mol ze weer terugbrengen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mol voelt zich soms een beetje eenzaam in zijn donkere holletje onder de grond. Als hij een vallende ster ziet, wenst hij dat alle sterren van hem zijn. Ogenblikkelijk ziet hij overal ladders verschijnen zodat hij de sterren van de hemel kan plukken en in zijn holletje kan stoppen. Hij geniet ervan, maar na een paar dagen wil hij toch weer naar buiten en ziet dan... niets. De hemel is helemaal donker en alle andere dieren zijn bedroefd dat de sterren zijn verdwenen. Dan beseft Mol dat de sterren van iedereen zijn. Gelukkig vindt hij zijn vallende ster terug en mag hij weer een wens doen. Mooi verhaal dat jonge kleuters leert dat delen beter is dan de dingen voor jezelf houden. Vierkant prentenboek met prachtige, meestal over twee pagina's verdeelde illustraties in warme kleuren en gemaakt in collagetechniek. De dieren zijn heel herkenbaar afgebeeld. Grappig detail is dat de ladders die uit de hemel komen van sterretjes zijn gemaakt. Zeer verzorgd, sfeervol prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317011

Titel Mols speciale ster
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Mol's star. - London : The Watts Publishing Group, 2018
ISBN 9789048317011
PPN 420845607
Thematrefwoord Delen ; Vriendschap ; Sterren (heelal)
Taal Nederlands