Reizen met mijn oma
Boek

Reizen met mijn oma ([2019])/ geschreven door Juliet Rix, geillustreerd door Christopher Corr ; vertaling [uit het Engels]: Astrid Staartjes

Een meisje vertelt hoe haar oma de halve wereld rondreisde. Nu ze oud is, vertelt ze van alles over haar reizen. Maar wat ze gisteren deed, weet ze niet meer. Prentenboek met grote kleurrijke illustraties over dementie. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vroeger reisde oma veel - nu nog steeds: in gedachten, al vertellend. Van Delhi naar Rome, van Jeruzalem naar Londen en New York. Allerlei feiten en grappige weetjes deelt oma met de kleine ik-figuur, en die vindt dat heerlijk! De grote mensen mogen zeggen dat 'oma niet weet waar ze is', volgens de ik-figuur weet ze dat prima. Want 'oma kan zich de dag van gisteren niet herinneren, maar 'van de wereld weet ze alles af'. Liefdevol prentenboek waarin de tekst verhalend over reizen vertelt, van werkelijk gemaakte reizen tot reizen in je hoofd. De in fraai Nederlands vertaalde tekst weet de juiste snaar te raken. De paginagrote prenten in een vrij grove stijl zijn zeer kleurrijk en aantrekkelijk. Ze ogen vrij plat en de figuren e.d. zijn niet omlijnd. Ze verleiden om mee te gaan reizen. Prachtig vormgegeven thematiek zonder ergens medisch of uitleggerig te worden - met achterin informatieblokje over dementie in Nederland. Op de schutbladen staat een globale wereldkaart. Prentenboek (A4-formaat) voor kleine én grote mensen, dat in woord en beeld laat zien en voelen hoe waardevol je in deze (elke) fase van je leven kunt zijn voor een ander. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388570

Titel Reizen met mijn oma
Auteur Juliet Rix
Secundaire auteur Christopher Corr ; Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Uitgeverij Christofoor, [2019]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Travels with my Granny. - Londen : Otter-Barry Books, 2019
ISBN 9789060388570
PPN 419768513
Rubriekscode 606.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dementie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie