De scherpschutter
Boek

De scherpschutter ([2019])/ Clive Cussler en Justin Scott, vertaling uit het Engels: Bill Oostendorp en Joost van der Meer

Privédetective Isaac Bell doet in opdracht van zijn agentschap onderzoek naar de onfrisse praktijken van oliemagnaat Rockefeller die een monopolie nastreeft en zijn tegenstanders intimideert.

Aanwezigheid

Recensie

Privédetective Isaac Bell doet in opdracht van zijn agentschap onderzoek naar de onfrisse praktijken van oliemagnaat Rockefeller die een monopolie nastreeft en zijn tegenstanders intimideert. Wanneer die tegenstanders één voor één worden vermoord, wordt Matters, ook tegenstander, bang, kiest eieren voor zijn geld en sluit zich aan bij de vijand. Ook Bell die heimelijk verliefd is op de twee dochters van Matters loopt over naar het kamp van de vijand. Of speelt hij een undercoverspel? De gebeurtenissen spelen zich af in de Verenigde Staten maar ook in het Russische Baku in de tijd dat de oliebronnen daar bijna onuitputtelijk waren. Cussler (1931) staat al jaren aan de top en blijft altijd een hoog niveau halen, zo ook met dit achtste deel van deze historische detectivereeks die speelt in het begin van de twintigste eeuw. Het is een prequel op de reeks wat bij lezers voor verwarring kan zorgen. De intelligente plot, de sterke karakters én een slechterik zijn de traditionele ingrediënten die de auteur gebruikt voor deze vlotte en meeslepende detective. Een aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789044355352 | 365 pagina's

Titel De scherpschutter
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Justin Scott ; Bill Oostendorp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2019]
Overige gegevens 365 pagina's - 21 cm
Annotatie Een Isaac Bell avontuur - Vertaling van: The assassin. - Londen : Michael Joseph, 2015
ISBN 9789044355352
PPN 421405147
Genre detectiveroman - historische roman
Taal Nederlands