Dieren
Boek

Dieren ([2019])/ Britta Teckentrup, tekst: Joanna McInerney ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Mama-olifant zoekt haar baby. Kun jij hem vinden tussen alle andere dieren? En ook de baby van mama-gans en mama-kikker? Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin op elke spread aan een kant een moederdier staat (o.a. 'mama-beer', 'mama-gans'), met de vraag of de kijker haar baby op de tegenoverliggende pagina, vol met dieren, kan vinden. De dieren (beer, gans, giraf, tijger, orka, papegaai, kikker en zeepaardje) zijn duidelijk herkenbaar. De baby-dieren hebben geen specifieke kenmerken, maar zijn gelijk aan hun moeder. De pagina's laten meer dan alleen het zoeken naar de baby's toe (bijdrage aan visuele ontwikkeling), want op de pagina's met dieren staan ook steeds van elk baby-dier twee of meer afgebeeld en kunnen dus meer zoekopdrachten uitgevoerd worden (en tegelijkertijd leren tellen). Op de laatste pagina staan alle mama-dieren samen met hun baby afgebeeld en kan de peuter de dieren benoemen (en de vraag beantwoorden welk dier de meeste baby's heeft). De dieren staan tegen een wisselend gekleurde achtergrond, zonder andere elementen die zouden kunnen afleiden. Het boekje, dat heel goed bestand is tegen veelvuldig gebruik, nodigt ook uit om samen met de peuter allerlei verhalen te verzinnen over de dieren. In dezelfde uitvoering verschenen ook 'Tegenstellingen' en 'Kleuren'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317240

Titel Dieren
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Joanna McInerney ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Animals. - London : Templar Publishing, 2017
ISBN 9789048317240
PPN 419906487
Genre dierenleven
Thematrefwoord Jonge dieren ; Zoekboeken
Taal Nederlands