Tegenstellingen
Boek

Tegenstellingen ([2019])/ Britta Teckentrup, tekst: Joanna McInerney ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Alle vogels zitten in hun vogelhuisje, maar eentje blijft buiten. En bijna alle ballonnen zijn licht en vliegen weg, maar eentje is te zwaar. Zie je welke? Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 08/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters TECK

Recensie

Vierkant kartonboekje, waarin negen tegengestelde begrippen worden uitgelegd: binnen - buiten, hoog - laag, langzaam - snel, lang - kort, vol - leeg, licht - zwaar, zwart - wit, open - dicht en groot - klein. Op elke dubbele pagina wordt een tegengestelde eigenschap of begrip duidelijk gemaakt door middel van een rijmend tweeregelig tekstje en duidelijke, eenvoudige illustraties. De tekst stelt steeds een vraag, zoals: 'De vogels zitten binnen, maar wie is er nog buiten?' De oplossing is eenvoudig in de illustratie aan te wijzen. Op de laatste bladzijde mag je zelf vijf tegenstellingen 'paren'. De figuren staan los in de ruimte en zijn kleurig en duidelijk weergegeven op een wisselend gekleurde ondergrond. De gekozen woorden zijn gericht op de dagelijkse communicatie. Leuk, aantrekkelijk en verzorgd boekje met afgeronde hoeken. Bruikbaar materiaal bij taalverwerving en het samen kijken en doen. In dezelfde opzet verschenen ook 'Dieren' en 'Kleuren'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317264

Titel Tegenstellingen
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Joanna McInerney ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Opposites. - London : Templar Publishing, 2017
ISBN 9789048317264
PPN 419906541
Thematrefwoord Tegenstellingen ; Rijmvertellingen ; Zoekboeken
Taal Nederlands