Mijn neus bloedt
Boek

Mijn neus bloedt ([2019])/ Pierre Winters, Esther Lekanne, Rode Kruis Vlaanderen

Tijdens de gymnastiekles krijgt Emma, als Hon tegen haar aanloopt, een bloedneus. Brecht de Beer vertelt wat ze moet doen. Royaal prentenboek met zachtgekleurde illustraties en korte informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens de gymnastiekles krijgt Emma, als Hon tegen haar aanloopt, een bloedneus. Brecht de Beer schiet haar te hulp; hij legt uit dat het niet erg is om een bloedneus te krijgen, meestal gaat het vanzelf over. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je even rustig moet gaan zitten, de neus goed moet dichtknijpen en licht voorover buigen. Op het eind kan de patiënt weer meedoen met de gymles. Aardig en instructief (voorlees)verhaal van het Rode Kruis Vlaanderen, dat kinderen weerbaarheid en zelfvertrouwen geeft bij ongelukjes. Dit prentenboek in royaal bijna vierkant formaat biedt jonge kinderen een eerste kennismaking met EHBO. De duidelijke en vriendelijk ogende tekeningen in pastelkleuren sluiten goed bij de kort teksten aan. Alle personen hebben stippen als ogen en met enkele lijnen worden de gezichtsuitdrukkingen weergegeven. Wat opvalt is het multiculturele karakter: de herkomst van de kinderen is divers. Achterin staat informatie voor opvoeders over de behandeling van een bloedneus. Maakt deel uit van de leerzame reeks 'Brecht de Beer : eerste hulp voor kleuters'*. Voor deze leeftijdsgroep een van de weinige boeken over dit thema, ook goed te gebruiken op school. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835052

Titel Mijn neus bloedt
Auteur Pierre Winters
Instelling /Rode Kruis-Vlaanderen
Secundaire auteur Esther Lekanne
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst verhaal: Pierre Winters, tekst Brecht legt uit: Rode Kruis-Vlaanderen, illustraties: Esther Lekanne - Onderwerp: een bloedneus
ISBN 9789044835052
PPN 421724846
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neuzen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Neuzen

Relaties/Serie

Brecht de Beer
Boek

Brecht de Beer eerste hulp voor kleuters (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Esther Lekanne