Kleuren
Boek

Kleuren ([2019])/ Britta Teckentrup, tekst: Joanna McInerney ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Tussen de tien fladdderende vlinders is er eentje rood. Kun je die vinden? En kun je aanwijzen welke van de vijf tractoren roze is? Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi uitgevoerd, kleurrijk hardkartonnen prentenboek voor peuters. Op elke linkerpagina staat - op een egaal gekleurde ondergrond in wisselende, frisse tinten - een vierregelige tekst op eenvoudig, soepel lopend rijm: 'Tien mooie vlinders/ fladderen voorbij./ Kijk eens goed, zit er ook/ een rode bij?'. Op de tegenoverliggende pagina zie je tien vlinders, of vijf tractors, negen kameleons of een heleboel sokken aan de lijn. Behalve het benoemen van de kleuren is dus spelenderwijs ook een telelement verwerkt. De tekeningen zijn aantrekkelijk en rustig, alle figuren staan vrijstaand op een contrasterend gekleurde ondergrond, zonder afleidende details. Eenvoudig maar goed uitgevoerd peuterboek; in dezelfde opzet verschenen ook 'Dieren' en 'Tegenstellingen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317257

Titel Kleuren
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Joanna McInerney ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Colours. - London : Templar Publishing, 2017
ISBN 9789048317257
PPN 419906495
Thematrefwoord Kleuren ; Tellen ; Zoekboeken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands