De weg naar Suckersville
Boek

De weg naar Suckersville ([2018])/ Gerben Graddesz Hellinga

Patrick en Ellen moeten in 1830 noodgedwongen Ierland verlaten. Ze gaan hun geluk beproeven in Amerika. Op de boot ontmoeten ze Gerald, de verwende zoon van een rijke Britse landeigenaar. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Aan het begin van de 19e eeuw vertrekken Ierse immigranten massaal naar de Verenigde Staten. Dat gaat niet altijd vrijwillig: vaak worden ze door armoede gedwongen om de zee over te steken en daar een nieuw leven te beginnen. Ook Patrick en zijn familie wagen zich aan de levensgevaarlijke bootreis. En dat is nog maar het begin van een Amerikaans avontuur vol gevaren, oplichters en andere problemen. Dit boek, dat ook los te lezen is, is het tiende deel in de reeks 'Het ongetemde Amerika'*. De serie bevat avonturenverhalen die samenhangen met de kolonisatie en verovering van Noord-Amerika. Schrijver Gerben Graddesz Hellinga kiest voor elk boek specifieke jaartallen uit en houdt zich aan de feitelijke juistheden uit die tijd. Hierdoor zorgt hij niet alleen voor een spannend, maar ook voor een leerzaam verhaal. Hij zet met interessante, soms afschuwelijke details de sfeer neer van het Amerika uit die tijd. Hoewel een duidelijke verhaallijn soms lijkt te missen, is elke pagina spannend. Het is voor de lezer dan ook moeilijk om het boek weg te leggen. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078720546 | 266 pagina's

Titel De weg naar Suckersville
Auteur Gerben Graddesz Hellinga
Type materiaal Boek
Editie 1e herziene druk;
Uitgave Mechelen : Verschijnsel, [2018]
Overige gegevens 266 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Nieuwkomers in het ongetemde Amerika 1830-32 - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Piramide, (c)2000
ISBN 9789078720546
PPN 420738193
Genre historische roman - sociale roman
Thematrefwoord Ierse migranten ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het ongetemde Amerika
Boek

Het ongetemde Amerika (2017-...)

vol. 10
Uitgeleend
Gerben Graddesz Hellinga