Beter leren voor een goed resultaat op school
Boek

Beter leren voor een goed resultaat op school ([2018])/ dr. Stéphane Clerget, [illustraties] Soledad Bravi ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Marjan Lindt

Hoe kun je het beste leren en je huiswerk maken? Lees de tips over o.a. verbeteren van je concentratie en geheugen, omgaan met stress en goed voor jezelf zorgen. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij kleine uitgave in de reeks 'Tienergids'* voor kinderen in de overgang basisschool en het voortgezet onderwijs. De toegankelijke uitgave richt zich (ook in onderscheidende zin) op jongens en meisjes en wil hen tot steun zijn bij het leren op school. Het doel is de schoolresultaten zo goed mogelijk laten zijn. Zo zijn er handreikingen voor een gezonde levensstijl, voldoende slaap, het plannen van studietijd, leren om je te concentreren en focus te houden, zicht krijgen op wat je bij het leren blokkeert en het leren opheffen van die blokkades. De informatie is laagdrempelig, gemakkelijk te lezen, kent leesarceringen en wordt verluchtigd met cartoonachtige kleurenillustraties. Er worden belangrijke, motiverende en inzicht gevende tips gegeven over persoonlijke leerstijlen. De auteur en illustratrice zijn bekend in Frankrijk en goed ingevoerd in hun vakgebied. Tieners, hun ouders en studiebegeleiders kunnen veel lering trekken uit de aanbevelingen. Oorspronkelijk Franstalig (2016), vertaald in begrijpelijk Nederlands. Bescheiden, uiterst bruikbare uitgave - ook voor scholen. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044751291 | 70 pagina's

Titel Beter leren voor een goed resultaat op school
Auteur Stéphane Clerget
Secundaire auteur Soledad Bravi ; Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 70 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Comment bien apprendre pour réussir á l'école . - Éditions Limonade, (c)2016
ISBN 9789044751291
PPN 41989456X
Rubriekscode 450.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huiswerk
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Huiswerk

Relaties/Serie

Tienergids
Boek

Tienergids (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Stéphane Clerget