Leiderschap bij verandering
Boek

Leiderschap bij verandering (2018)/ John P. Kotter, vertaling [uit het Engels]: Carla Prins ; redactie: Berber Bast

Bespreking van de voorwaarden voor geslaagde veranderingen binnen werkorganisaties en de rol van bedrijfsleiders daarbij.

Recensie

In het eerste deel van het boek worden acht fouten genoemd, die verantwoordelijk zijn voor het niet slagen van reorganisaties. Op basis daarvan beschrijft de auteur, verbonden aan de Harvard Business School, een achtfasenproces voor verandering. De fasen zijn: urgentiebesef vestigen, een leidende coalitie vormen, een visie en strategie ontwikkelen, de veranderingsvisie communiceren, een breed draagvlak voor verandering creëren (empowerment), kortetermijn-successen genereren, verbeteringen consolideren en nog meer verandering tot stand brengen, en de nieuwe benaderingen in de cultuur institutionaliseren. De eerste vier fasen dragen ertoe bij dat de verstarde status quo in beweging komt. In fasen vijf tot en met zeven worden veel nieuwe methoden van aanpak geïntroduceerd. Tijdens de laatste fase worden de veranderingen in de organisatiecultuur verankerd. Leiderschap is essentieel in elke fase. Het boek eindigt met een blik in de toekomst voor organisaties en een visie op leiderschap en levenslang leren. Het boek is interessant voor managers en professionals in organisatieverandering.

Specificaties

Nederlands | 9789052612317 | 219 pagina's

Titel Leiderschap bij verandering
Auteur John P. Kotter
Secundaire auteur Carla Prins ; Berber Bast
Type materiaal Boek
Editie 1e druk, 23e oplage;
Uitgave Amsterdam : Boom, 2018
Overige gegevens 219 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk, 1e oplage: Schoonhoven : Academic Service, Economie en Bedrijfskunde, 1997 - Vertaling van: Leading change. - Boston, MA : Harvard Business School Press, (c)1996
ISBN 9789052612317
PPN 418905460
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leidinggeven; Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Leidinggeven