De koude rillingen van Benjamin P. Kleum
Boek

De koude rillingen van Benjamin P. Kleum een hartverwarmend kerstverhaal ([2018])/ Bram Kasse, met illustraties van Hanne Snel

Iedereen heeft een hekel aan Benjamin P. Kleum. Hij haalt geld op voor de keizer en denkt alleen aan zichzelf. Maar dan komt hij terecht bij vriendelijke herders die een bezoek brengen aan een stal. Daar is een bijzonder kind geboren. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Benjamin P. Kleum heeft het steeds koud. Ja, hij krijgt het alleen nog maar kouder! Hij haalt geld op in Bethlehem, voor de keizer, maar steelt daar zelf stiekem iets van. Iedereen heeft een hekel aan hem. Wanneer hij uiteindelijk uit zijn huis wordt gezet, komt hij terecht bij een stel herders. En daar ontdekt hij, hoe hij warm kan worden! Een prachtig verhaal dat zich afspeelt in de tijd dat Jezus werd geboren. De bekende auteur schetst iets van de cultuur van die dagen, maar boort tegelijkertijd een dieper thema aan: wanneer je alleen maar voor jezelf leeft, blijf je koud. Pas als je je leven inzet voor de mensen om je heen, word je van binnenuit warm. Een originele invalshoek, wat direct in verband staat met het kerstevangelie. Heerlijk verhaal met geweldige illustraties, die de tekst een vrolijke, luchtige toon geven. De onnavolgbare humor en woordgrapjes maken dat je het verhaal in één adem uitleest. Met recht een hartverwarmend kerstverhaal. Net als 'Hotel Toekan'*, van dezelfde auteur, als musical op te voeren, zie www.bramkasse.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033884351 | 44 pagina's

Titel De koude rillingen van Benjamin P. Kleum : een hartverwarmend kerstverhaal
Auteur Bram Kasse
Secundaire auteur Hanne Snel
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Ark Media, [2018]
Overige gegevens 44 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
ISBN 9789033884351
PPN 418878382
Genre kerstverhaal - protestants milieu
Thematrefwoord Kerstmis ; Egoisme
Taal Nederlands