'Help! Ik ben hooggevoelig!'
Boek

'Help! Ik ben hooggevoelig!' ([2018])/ dr. Stéphane Clerget, [illustraties] Soledad Bravi ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Marjan Lindt

Ben je hooggevoelig? Hoe ga je daarmee om? Lees de tips over o.a. erfelijkheid, positief blijven, bewegen en het vergroten van je zelfvertrouwen. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boekje is onderdeel van een reeks kleine gidsjes ('Tienergids'*) geschreven voor tieners. De schrijver, een Franse psychiater, omschrijft hooggevoeligheid als 'een grotere gevoeligheid dan de gemiddelde mens', wat een ruimte opvatting is van het begrip. Met een eenvoudig testje kan de jongere zelf nagaan of hij of zij hooggevoelig is. Verschillende verschijningsvormen worden omschreven. Veel jongeren zullen zich herkennen in de benamingen zoals 'de oester', 'de kokende melk', 'de lichtgeraakte' en 'het drukke hoofd'. Zowel de positieve als de negatieve kanten van een grotere gevoeligheid worden belicht en er wordt summier ingegaan op de biologische, genetische en aangeleerde aspecten. De belangrijkste boodschap is dat je je hooggevoeligheid moet accepteren. Het boekje sluit af met acht tips om hooggevoeligheid beter hanteerbaar te maken en om te buigen tot een kracht. Achterin zijn enkele pagina's beschikbaar om zelf notities te maken. Door de humoristische gekleurde tekeningen en vlotte schrijfstijl is het aantrekkelijk boekje voor tieners en een leuke eerste stap in de erkenning van hooggevoeligheid. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044751321 | 71 pagina's

Titel 'Help! Ik ben hooggevoelig!'
Auteur Stéphane Clerget
Secundaire auteur Soledad Bravi ; Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Comment faire de ton hypersensibilité une force. - Éditions Limonade, (c)2017
ISBN 9789044751321
PPN 419886796
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit

Relaties/Serie

Tienergids
Boek

Tienergids (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Stéphane Clerget