Vergroot je zelfvertrouwen
Boek

Vergroot je zelfvertrouwen ([2018])/ dr. Stéphane Clerget, [illustraties] Soledad Bravi ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Marjan Lindt

Hoe vergroot je je zelfvertrouwen? Lees de tips over o.a. omgaan met verlegenheid, positief denken en goed voor jezelf zorgen. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze tienergids gaat over het vergroten van je zelfvertrouwen. Dit doe je volgens de Franse auteur door realistisch te zijn en kleine stappen te zetten. Zijn advies is om eerst een overzicht te maken van moeilijke situaties en daarmee aan de slag te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. omgaan met verlegenheid, positief denken, goed voor jezelf zorgen, het mijden van verslavende middelen, omgaan met verbale agressie, jezelf leren kennen en aanvaarden, als ook verantwoordelijkheid nemen. De bladspiegel in deze vrij kleine langwerpige gids oogt wat vol, er is wel veelvuldig gebruikgemaakt van opsommingstekens. Belangrijke delen in de tekst zijn gearceerd met een pastelkleur. De teksten staan in een grote letter en zijn bondig en toegankelijk geschreven. Veel vrolijke stripachtige kleurenillustraties verluchtigen het geheel. De tekenares is bekend vanwege haar strips in het tijdschrift Elle. Achterin is ruimte voor notities. De auteur is psychiater van beroep en treedt regelmatig op in de media. Er is geen literatuurlijst opgenomen. Het boek maakt deel uit van de serie 'Tienergids'*, die jongeren beter leert omgaan met zaken als stress, leren, hooggevoeligheid en ADHD. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044751338 | 71 pagina's

Titel Vergroot je zelfvertrouwen
Auteur Stéphane Clerget
Secundaire auteur Soledad Bravi ; Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Comment renforcer ta confiance en toi. - Éditions Limonade, (c)2015
ISBN 9789044751338
PPN 419886664
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfvertrouwen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfvertrouwen

Relaties/Serie

Tienergids
Boek

Tienergids (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Stéphane Clerget