'Help! Ik heb ADHD!'
Boek

'Help! Ik heb ADHD!' ([2018])/ dr. Stéphane Clerget, [illustraties] Soledad Bravi ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Sabine Van Humbeeck

Heb je ADHD en hoe ga je daarmee om? Lees de tips over o.a. medicatie, goed voor jezelf zorgen, leren ontspannen, je leven beter organiseren en je zelfvertrouwen vergroten. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit langwerpige boekje over ADHD maakt deel uit van een zesdelige reeks kleine gidsjes 'Tienergids'* voor (uiteraard) tieners. Met een eenvoudig vragenlijstje kan de jongere zelf nagaan of hij of zij ADHD heeft. Duidelijk wordt gesteld dat alleen een dokter de diagnose kan stellen. Verschillende kenmerken worden omschreven. Veel jongeren zullen zich herkennen in: je moeilijk kunnen concentreren, behoefte aan beweging en verstrooid of impulsief zijn. Zowel de positieve als de negatieve kanten van ADHD worden belicht en er wordt kort ingegaan op o.a. medicatie, goed voor jezelf zorgen, leren ontspannen, je leven beter organiseren, gedachten in bedwang houden, je zelfvertrouwen te vergroten en het schermgebruik te beperken. De belangrijkste boodschap is dat je moet accepteren dat je ADHD hebt en dat je met de praktische adviezen uit het boekje er zelf iets aan kunt doen. Het boekje van de Franse psychiater sluit af met een gouden regel om ADHD beter hanteerbaar te maken: zoek hulp en neem mensen in vertrouwen. Door de grappige stripachtige kleurenillustraties en vlotte schrijfstijl is het aantrekkelijk boekje voor tieners voor de herkenning van en omgaan met ADHD. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044751314 | 70 pagina's

Titel 'Help! Ik heb ADHD!'
Auteur Stéphane Clerget
Secundaire auteur Soledad Bravi ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 70 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Comment être plus attentif, moins hyperactive. - Éditions Limonade, (c)2017
ISBN 9789044751314
PPN 419886958
Rubriekscode 464.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ADHD-kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord ADHD

Relaties/Serie

Tienergids
Boek

Tienergids (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Stéphane Clerget