Thuis in de natuur
Boek

Thuis in de natuur ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Pam Thierry

Welke dieren en planten komen voor in de tuin? Hoe overleeft een cactus in de woestijn? Ontdek welke dieren en planten zich thuis voelen in diverse leefgebieden. Met doe-opdrachten, vragen en veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Planten- en diersoorten hebben een bepaalde leefomgeving waar ze zich thuis voelen. Dit aantrekkelijk vormgegeven deel uit de serie 'Science: Stap voor stap'* laat dat op beeldende wijze zien met veel kleurenfoto's. Welke dieren je in de tuin en in het bos kunt tegenkomen, welke soorten bomen in een bos staan enz. wordt duidelijk en beknopt uitgelegd in korte zinnen met een grote letter. Diverse habitats, waaronder de woestijn, een omgevallen boom en tussen de rotsen, passeren de revue. Daarbij is ook aandacht voor voedselketens. Elk thema beslaat een dubbele bladzijde. Er wordt soms ingezoomd op specifieke onderdelen en een kleine, getekende duizendpoot zorgt voor extra weetjes (in een kleinere letter). In de foto's staat ter verduidelijking ook vaak een kernwoord in een gekleurd vakje. Tekst en beeld zijn vloeiend met elkaar verweven. De rubrieken 'Op onderzoek' en 'Vertel eens' zijn interactief en stimuleren de lezer om zelf aan de slag te gaan en na te denken, in groepjes of alleen, op school of thuis. Woordenlijst en register zijn aanwezig. Geschikt als eerste kennismaking voor kinderen vanaf ca. 7 t/m 9 jaar. Door het rijke beeldmateriaal eveneens geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411882 | 32 pagina's

Titel Thuis in de natuur
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Habitats and food chains. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2016. - (FUNdamental science)
ISBN 9789463411882
PPN 419566236
Rubriekscode 577.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur

Relaties/Serie

Science stap voor stap
Boek

Science stap voor stap (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen