Hoe blijf je gezond?
Boek

Hoe blijf je gezond? ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Pam Thierry

Hoe kun je gezond en lekker eten? Wat is bloed en hoe stroomt het door je lijf? Ontdek hoe je lichaam werkt en hoe je er goed voor kunt zorgen. Met doe-opdrachten, vragen en veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleurrijke en mooi vormgegeven stevige uitgave (bijna A4-formaat) met informatie over het lichaam voor wat betreft de verschillende onderdelen en functies en de manier waarop je het gezond kunt houden. Dit alles in eenvoudige en begrijpelijke taal, vergezeld van veel kleurenfoto's waarop kinderen te zien zijn die spelen, bewegen, eten en slapen. Een getekende dokter geeft af en toe nog meer uitleg. Daarnaast laten schematische tekeningen o.a. het maagdarmstelsel zien. Het boek is verdeeld in veertien hoofdstukken, die elk twee pagina's beslaan. Ze behandelen onder meer de hersens, het bloed en de adem, maar vertellen ook over slapen, jezelf wassen, gezond eten en bewegen. Het taalgebruik en de illustraties sluiten prima aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Opgenomen zijn een verklarende woordenlijst en register. Maakt deel uit van de serie delen uit de nieuwe serie 'Science stap voor stap'*. Een prettig, goed leesbaar en vrolijk boek dat relevante informatie geeft die kinderen in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463411912 | 32 pagina's

Titel Hoe blijf je gezond?
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vemeldt foutieve Engelse titel: Everyday materials - Met register - Vertaling van: Keeping me healthy. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2016. - (FUNdamental science)
ISBN 9789463411912
PPN 41956621X
Rubriekscode 601.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheid ; Lichaam
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheid

Relaties/Serie

Science stap voor stap
Boek

Science stap voor stap (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen