Reis om de wereld in 80 spelletjes
Boek

Reis om de wereld in 80 spelletjes ([2018])/ Aleksandra Artymowska, tekst en redactie Ruth Symons ; vertaling [uit het Engels]: Ruth Symons

Tachtig puzzels waarmee je de wereld rond kunt reizen, in de vorm van zoekplaatjes, lijnen volgen, doolhoven, identieke onderdelen vinden etc. Groot, vierkant prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur over twee pagina's. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot vierkant prentenboek waarin een van avonturen dromend jongetje met verschillende vervoersmiddelen in tachtig puzzels rond de wereld reist. Het boek is gebaseerd op de klassieker 'Reis rond de wereld in tachtig dagen' van Jules Verne, waarin Phileas Fogg hetzelfde doet. De spelletjes waar het jongetje (later samen met een meisje) doorheen reist, zijn stuk voor stuk puzzels die de lezer kan oplossen. De moeilijkheidsgraad verschilt nogal, maar in bijna alle gevallen moet je goed kijken en zoeken om te oplossing te vinden. Een leuke uitdaging voor liefhebbers dus. De puzzels zijn zoekplaatjes, lijnen volgen, doolhoven, identieke onderdelen vinden etc. De opdrachten zijn duidelijk en goed uitvoerbaar. De aantrekkelijke gedetailleerde illustraties beslaan steeds twee volledige pagina's, ze zijn gemaakt met pen en inkt en daarna ingekleurd in zachte kleuren. Achterin staan de verschillende puzzels klein afgebeeld, inclusief de oplossing. Daar staat ook kort iets over de roman van Jules Verne. De illustratrice maakte eerder een boek met doolhoven voor jongere kinderen: 'Daan zoekt zijn vrienden' (2017)*. Aantrekkelijk puzzelboek voor liefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401455091 | 89 pagina's

Titel Reis om de wereld in 80 spelletjes
Auteur Aleksandra Artymowska
Secundaire auteur Ruth Symons ; Christelle Bogaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 89 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Around the world in 80 puzzles. - London : Big Picture Press, (c)2017
ISBN 9789401455091
PPN 420556109
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels