The merchant of Venice
Boek met CD

The merchant of Venice (February 2015)/ William Shakespeare, adaptation and activities by Robert Hill ; illustrated by Anna and Elena Balbusso ; editor: Chiara Gabutti

De Venetiaanse koopman Antonio wil zijn vriend helpen die in geldnood is. Daarom sluit hij een lening bij een woekeraar tegen een wel heel merkwaardig onderpand. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bassanio uit Venetië is verliefd op de knappe, rijke Portia die veel aanbidders heeft. Om indruk op haar te maken heeft hij geld nodig, maar het geld van zijn vaders erfenis heeft hij uitgegeven. Hij vraagt zijn oudere vriend, succesvol koopman Antonio, van wie hij al eerder geld leende, om hulp. Maar Antonio heeft zijn geld geïnvesteerd in schepen die op zee zijn. Omdat hij Bassanio wil helpen, vraagt hij de Joodse geldschieter Shylock om een lening van 3000 dukaten. Maar Shylock heeft een hekel aan de christelijke Antonio die mensen geld leent zonder rente en geeft hem daarom een lening met een speciale voorwaarde. Als Antonio na drie maanden het geld niet kan terugbetalen, mag Shylock een pond vlees van zijn lichaam snijden. De komedie uit 1596-98 van Engelands belangrijkste toneelschrijver en dichter (1564-1616) is goed bewerkt in deze uitstekende schooluitgave uit de serie 'Reading Shakespeare'*. Naast de heldere tekst en veel goede achtergrondinformatie zijn de begrips- en idioomoefeningen praktisch en de illustraties sfeervol. De tekst wordt rustig en duidelijk gelezen op bijgevoegde cd. Niveau: B2.1, voorexamen niveau. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9788853015150 | 111 pagina's

Titel The merchant of Venice
Auteur William Shakespeare
Secundaire auteur Robert Hill ; Anna Balbusso ; Chiara Gabutti
Type materiaal Boek met CD
Uitgave [Genua] : Black Cat, February 2015
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm - cd
ISBN 9788853015150
PPN 421085894
Rubriekscode Engels 883
Taal Engels
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Toneel

Relaties/Serie

Reading Shakespeare
Boek

Reading Shakespeare (2000-...)

vol.
Uitgeleend
Reading & training
Boek

Reading & training (2002-...)

vol.
Uitgeleend