Burning
DVD

Burning ([2019])/ directed by Lee Chang-Dong

Jong-Soo is verliefd op Hae-mi, die hij kent uit zijn schooltijd. Na een vakantie in Kenia is zij in het gezelschap van Ben, een charmante, mysterieuze en rijke man met een merkwaardige hobby.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van de Zuid-Koreaanse regisseur Lee Chang-dong (Poetry; Secret sunshine) naar een kort verhaal van Haruki Murakami. Jong-Soo is een jongeman die werkt als koerier, maar hoopt schrijver te worden. Op een dag ontmoet hij bij toeval Hae-mi, die hij kent uit zijn schooltijd en hij wordt verliefd op haar. Na haar vakantie in Kenia is ze in het gezelschap van Ben, een charmante, mysterieuze en rijke man met een merkwaardige hobby. Tussen deze drie mensen ontstaat een ongemakkelijke driehoeksverhouding, totdat Hae-mi spoorloos verdwijnt. De recensenten geven 4 of 5 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 10-10-'18): '(...) Het Zuid-Koreaanse Burning moet toch wel de meest merkwaardige thriller in tijden zijn. Een film waarin de misdaad zoek is, steeds nét buiten bereik blijft. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Beetje bij beetje fileert Lee Chang-dong de kille berekening die schuilgaat onder de huidige consumptiemaatschappij. Burning is alledaagse, poëtische horror bij daglicht, zonder schrikeffecten.' Winnaar van de FIPRESCI-prijs in Cannes, genomineerd voor de Gouden Palm.

Specificaties

Koreaans | 5425037941051

Titel Burning
Uniforme titel 버닝 Beoning
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lee" ; Yoo" ; Steven Yeun ; Murakami" Haruki
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (148 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jong-Seo Jun. - Koreaans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Gebaseerd op een verhaal van Haruki Murakami - Videoversie van de film: Zuid-Korea : Pine House Film, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: Beoning
ISBN 5425037941051
PPN 42139000X
Genre thriller
Taal Koreaans