Todos lo saben
DVD

Todos lo saben ([2019])/ réalisation Asghar Farhadi

Laura reist met haar twee kinderen naar haar geboortedorp in Spanje voor het huwelijk van haar zus. Wanneer tijdens het feest Laura's tienerdochter wordt ontvoerd, komen spanningen in de familie en in het dorp aan het licht.

Recensie

Drama van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi (A separation; Le passé), die nu in Frankrijk woont. Laura (Penélope Cruz) reist met haar twee kinderen naar haar geboortedorp in Spanje voor het huwelijk van haar zus. Haar man Alejandro (Ricardo Darín) blijft achter in Buenos Aires. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, oude bekenden en Laura's jeugdliefde Paco (Javier Bardem). Wanneer tijdens het feest Laura's tienerdochter wordt ontvoerd, komen langzamerhand spanningen in de familie en in het dorp aan het licht. De recensenten geven 3-5 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 3-10-'18): '(...) De film blijft wat onevenwichtig, een enkele onthulling wijst erop dat Farhadi ook de telenovela heeft willen omarmen, maar in de scènes waarin de sleutelfiguren elkaar in verstikkende situaties manipuleren, is de Iraniër op zijn best.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-10-'18): '(...) Farhadi lijkt ook in deze film meer geïnteresseerd in de menselijke verhoudingen dan het verhaal, dat enigszins teleurstelt. Maar de kijker heeft dan wel kunnen genieten van het beste acteursechtpaar van dit moment: Cruz en Bardem, een ideale combinatie van kwetsbaarheid en stoerheid.' Genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes en voor acht Goya's.

Specificaties

Spaans | 5051083131377

Titel Todos lo saben
Uniforme titel Everybody knows
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Asghar Farhadi ; Penélope Cruz ; Javier Bardem
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín. - Spaans gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Spanje : Memento Films Production, 2018 - Internationale titel: Everybody knows
ISBN 5051083131377
PPN 421389842
Taal Spaans