Archief van verloren kinderen
Boek

Archief van verloren kinderen (maart 2019)/ Valeria Luiselli, vertaald [uit het Engels] door Molly van Gelder & Nicolette Hoekmeijer

Verslag van een roadtrip van een Amerikaans gezin, twee geluidsdocumentairemakers met ieder een kind uit een vorige relatie, van New York naar het Apachegebied op de grens van Arizona-Mexico.

Aanwezigheid

Recensie

Verslag van een roadtrip van een Amerikaans gezin - twee geluidsdocumentairemakers met ieder een kind uit een vorige relatie - van New York naar het Apachegebied op de grens van Arizona-Mexico. Hij wil een documentaire maken over de geschiedenis van de Apaches. Zij (de verteller) is bezig met een documentaire over de vele illegale asielzoekerskinderen die in de VS verdwijnen (verloren kinderen). Hun huwelijk loopt op zijn einde en ook hun eigen kinderen (jongen van tien, meisje van vijf) voelen zich verloren. Wat gaat er gebeuren aan het einde van de reis? In het slotstuk neemt de jongen de vertellersrol over. Diepgravende, complexe, meervoudig gelaagde roman waarin persoonlijke, actueel-politieke en cultuurhistorische aspecten mooi met elkaar verweven zijn. Deze genre-overschrijdende roman geeft een schat aan informatie over Amerika toen en nu, een schrijnend beeld van de Amerikaanse migratiepolitiek én van een uiteenvallend huwelijk. Daarnaast geeft het een mooi, levensecht portret van twee kinderen. Fascinerend, origineel en actueel. De Mexicaanse auteur (1983) woont in de V.S. en won al vele prijzen met haar werk.

Specificaties

Nederlands | 9789492478795 | 437 pagina's

Titel Archief van verloren kinderen
Auteur Valeria Luiselli
Secundaire auteur Molly van Gelder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Das Mag, maart 2019 - [Amsterdam] : Karaat
Overige gegevens 437 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Lost children archive. - New York : Alfred A. Knopf, (c)2019
ISBN 9789492478795
PPN 420517596
Taal Nederlands