Gelukkig zonder kinderen
Boek

Gelukkig zonder kinderen mensen wereldwijd over hun keus en hun leven (2019)/ Lisette Schuitemaker, redactie: Aimée Warmerdam (concept)

Analyse van de sociale en emotionele ervaringen van mannen en vrouwen met verschillende achtergronden die (gewild of ongewild) kinderloos zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek gaat over hoe het is om bewust of ongewild te leven zonder kinderen. De schrijfster baseert zich op een enquête onder ruim zevenhonderd mensen uit dertig landen en zeventig interviews met kinderloze mannen en vrouwen met verschillende achtergronden. In vier delen (lente, zomer, herfst en winter) beschrijft zij hoe het is om in de betreffende fase van je leven geen kinderen te hebben en hoe de omgeving daarop reageert. Door de tekst heen staan commentaren van deelnemers aan de enquête. Haar conclusie is dat veel (bewust, maar ook ongewild) kinderloze mensen een gelukkig leven leiden, hoewel daar in de samenleving vaak anders over wordt gedacht. Ze onderbouwt die conclusie onder andere met teksten uit (Nederlandse en buitenlandse) boeken over dit onderwerp. Tot slot staat een overzicht met een korte beschrijving van deze boeken. De schrijfster studeerde oude talen, was jarenlang actief op het terrein van de communicatie en was later voorzitster van internationale organisaties op het terrein van duurzaamheid en bewustwording. Zij schreef eerder al drie boeken over patronen in ons leven.

Specificaties

Nederlands | 9789000365425 | 303 pagina's

Titel Gelukkig zonder kinderen : mensen wereldwijd over hun keus en hun leven
Auteur Lisette Schuitemaker
Secundaire auteur Aimée Warmerdam
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2019
Overige gegevens 303 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met literatuuropgave - Vertaling van: Childless living. - (c)2019
ISBN 9789000365425
PPN 420811214
Rubriekscode 615.53
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderloosheid ; Vrijwillige kinderloosheid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kinderloosheid