Ik herinner het mij niet meer
Boek

Ik herinner het mij niet meer (2019)/ Wael Ali, vertaald uit het Arabisch door Lore Baeten ; redactie Mark Van Steenkiste

Toneeltekst over het leven van de Syrische muzikant, politiek gevangene en balling Hassan Abdul Rahman, gebaseerd op interviews met hem.

Aanwezigheid

Recensie

In deze toneeltekst reconstrueert Waël Ali het levensverhaal van de Syrische muzikant, politiek gevangene en balling Hassan Abdul Rahman in Parijs. Hij doet dat op basis van een aantal interviews die hij met Rahman hield. In de toneelvoorstelling spelen twee mannen, Ayyam en Hassan. Zij stellen elkaar vragen over hun verleden, over theater in oorlogstijd, over het geheugen dat Hassan in de steek laat, over wat authentiek is en wat herhaling. Waël Ali, schrijver en regisseur, geboren in Syrië in 1979, woont sinds 2007 in Frankrijk. Dit stuk werd opgevoerd in Beiroet, Berlijn, Parijs, Antwerpen en Tunis. Moussem en Bebuquin, de uitgevers, werken aan de ontsluiting van theaterrepertoire uit het Arabisch sprekend taalgebied. Je moet er even aan wennen dat je een toneeltekst leest, maar het verhaal is mooi, intiem en indringend.

Specificaties

Nederlands | 9789075175745 | 62 pagina's

Titel Ik herinner het mij niet meer
Auteur Wael Ali
Secundaire auteur Lore Baeten ; Mark Van Steenkiste
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Moussem, 2019 - [Antwerpen] : Bebuquin
Overige gegevens 62 pagina's - 20 cm
ISBN 9789075175745
PPN 422459526
Rubriekscode Arabisch 886
Taal Nederlands