Leren lezen doe je met je lijf
Boek

Leren lezen doe je met je lijf ga op zoek naar de werkelijke oorzaak van een leesachterstand ([2019])/ Marijke van Vuure, redactie Vitataal tekst & redactie ; foto's Marja Zevering

Uitleg van een methode om leesproblemen en leesachterstanden aan te pakken en kinderen te leren met plezier te lezen en te schrijven.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 07/10/2024
    Liefde en Leven – 2e verd. OPVOEDING EN ONDERWIJS 464.1 VUUR

Recensie

In dit boek - als vervolg op het succesvolle 'Dyslexie en touwtjespringen'* - legt de auteur, een zeer ervaren en zelfstandig denkende basisschooljuf, uit hoe het mogelijk is om kinderen met een grote lees- en/of schrijfachterstand weer plezier te geven in lezen en de achterstand in te laten halen. De kracht van haar werkwijze is om de eerste weken te werken aan de voorwaarden om tot lezen en schrijven te kunnen komen en te werken aan de juiste verbindingen tussen de verschillende gebieden in de hersenen die nodig zijn voor lezen en schrijven. Deze sterk lichamelijk aangezette werkwijze, aangevuld met het automatiseren van de woordstukken, maakt haar werkwijze compleet. Achtereenvolgens besteedt de auteur aandacht aan het leren lezen met alle bijpassende lichaamsfuncties, de Lire-kaarten voor de schrijfmotoriek, meskeren en letters kleien. De bijlagen, met het zelf maken van een meskerbord en de leeskaarten, maken dit bijzondere boek compleet. Zeer aanbevolen voor het jonge kind!

Specificaties

Nederlands | 9789460151682 | 255 pagina's

Titel Leren lezen doe je met je lijf : ga op zoek naar de werkelijke oorzaak van een leesachterstand
Auteur Marijke van Vuure
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Marja Zevering
Type materiaal Boek
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Akasha, [2019]
Overige gegevens 255 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460151682
PPN 421644273
Rubriekscode 464.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leesproblemen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Leesproblemen