Wat is er nog meer?
Boek

Wat is er nog meer? ([2019])/ Timothy Knapman, met illustraties van Jane McGuinness ; vertaling [uit het Engels]: Jeanette Kramp

Kleine Das wil nieuwe dingen ontdekken. Als hij alle hoeken van het ondergrondse hol heeft verkend, wil naar buiten. En als hij met vader Das het nachtelijke bos heeft verkend, wil hij weten hoe het er overdag uitziet. Oblong prentenboek met tekeningen in intense, natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Das wordt na een dag lang slapen wakker. Als hij het hele hol heeft verkend, vraag hij aan zijn vader: 'Wat is er nog meer?' Vader Das antwoordt dat er een heel bos boven hen is. De volgende nacht gaan ze er samen op uit. Ze rollen door het zachte mos, zoeken naar heerlijke bloembolletjes en kijken naar de mooie maan. En telkens herhaalt kleine Das zijn vraag. Als het jonkie van zijn vader hoort over de dag, wordt hij ook daarnaar nieuwsgierig. 's Nachts sluipt hij het hol uit en kijkt zijn ogen uit naar alle kleurenpracht in het felle zonlicht. Maar dan merkt hij ook niet voor de dag te zijn geschapen. Oblong prentenboek met traditioneel en onbekommerd bedtijdverhaaltje. Het probleem van het verdwaalde dassenjong wordt wel heel kort beschreven en ook erg snel weer opgelost. De eenvoudige plot wordt gedragen door de indrukwekkende, prettig ogende tekeningen die warmte, geborgenheid en liefde voor de natuur uitstralen. Ze zijn veelal paginagroot en maken van het jonge dassenleven een waar feestje. Helaas is de oorspronkelijke Engelse titel 'What's next?' net wat puntiger dan de Nederlandse vertaling. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388754

Titel Wat is er nog meer?
Auteur Timothy Knapman
Secundaire auteur Jane McGuinness ; Jeanette Kramp
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: What's next?. - London : Wlaker Books, (c)2019
ISBN 9789060388754
PPN 419768564
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dassen (dier) ; Dagritme ; Vaders ; Natuur
Taal Nederlands