De liefde van mijn leven
Boek

De liefde van mijn leven Luca had Olivia's happy end moeten zijn, maar het liep anders. Zal ze ooit nog liefde vinden? ([2019])/ Louise Douglas, vertaling [uit het Engels]: Nienke van der Meulen

Nadat haar echtgenoot bij een auto-ongeluk is omgekomen, keert een jonge vrouw uit Londen terug naar de stad waar zij samen opgroeiden om zijn dood te verwerken.

Aanwezigheid

Recensie

Debuutroman van de Engelse journaliste. Een sinds hun tienertijd al verliefde jongen en meisje, Luca en Olivia, vertrekken uit de kleine Engelse kustplaats Portiston naar Londen, een paar dagen voor het door zijn ouders gearrangeerde huwelijk met Nathalie. Als Luca vijftien jaar later door een auto-ongeluk om het leven komt, wordt hij in de woonplaats van zijn familie begraven. Olivia gaat terug om te rouwen en om dicht bij Luca's graf te zijn, maar krijgt een buitenechtelijke relatie met zijn tweelingbroer Marc. De confrontatie met de van oorsprong Italiaanse familie die een restaurant aan de kust exploiteert, verloopt niet soepel. Ze nemen het haar nog altijd kwalijk dat ze het geplande droomhuwelijk tussen Luca en zijn pleegzus Nathalie verstoorde. In retrospectief krijgt de lezer het levensverhaal en oud zeer van Luca, Marc, Olivia en Nathalie te lezen vanuit het perspectief van de jonge weduwe Olivia. Makkelijk leesbare en goed opgebouwde psychologische liefdesroman over rouw en relaties.

Specificaties

Nederlands | 9789022587409 | 298 pagina's

Titel De liefde van mijn leven : Luca had Olivia's happy end moeten zijn, maar het liep anders. Zal ze ooit nog liefde vinden?
Auteur Louise Douglas
Secundaire auteur Nienke van der Meulen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2019]
Overige gegevens 298 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: The love of my life. - Londen : Macmillan, 2008
ISBN 9789022587409
PPN 421256613
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Nederlands