Schotland
Boek

Schotland (2019)/ Alastair Scott, vertaling [uit het Engels]: Gon Hokke, Corry Lagewaard, Timon Meynen ; bewerking: Punt. vertaling & redactie, Gon Gokke, Corry Lagewaard

Aanwezigheid

Recensie

De Capitool Reisgidsen Compact zijn in een nieuw jasje gestoken met ook binnenin een vernieuwde uitstraling, ze staan bol met duidelijke top10-lijstjes. Net als de 'Capitool reisgidsen' staat deze gids boordevol informatie, illustraties en kaartmateriaal, alleen is de reeks 'Capitool Compact' door het formaat iets handzamer in het gebruik. Dit deel gewijd aan Schotland gaat eerst in op de hoogtepunten van het land en geeft tips over kerken, musea, winkelcentra, wandel- en autotochten en eten. In het tweede gedeelte wordt aandacht besteed aan de verschillende steden en regio's, waaronder Edinburgh en natuurlijk Loch Ness en de Great Glen. Hierna volgt praktische informatie over de voorbereiding en het verblijf. Er wordt veelal gewerkt met top 10-lijstjes en is er een beperkt aanbod aan informatie over geschiedenis en accommodatie. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geïllustreerd met kaartjes en plattegronden op klein formaat, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap overzichtskaarten en plattegronden van het centrum van Edinburgh en van Glasgow zijn afgedrukt. De uitneembare, opvouwbare kaart bevat diezelfde kaarten. Kleine druk, weinig marge.

Specificaties

Nederlands | 9789000364848 | 160 pagina's

Titel Schotland
Uniforme titel Top 10 Schotland
Auteur Alastair Scott
Instelling /Punt. vertaling & redactie, Amersfoort
Secundaire auteur Gon Hokke
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave [Houten] : Capitool, 2019
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 20 cm - kaart
Annotatie Met register - Vertaling van: Scotland. - London : Dorling Kindersley, 2018. - (DK eyewitness top ten travel guide)
ISBN 9789000364848
PPN 421046066
Rubriekscode Groot-Brittannië 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schotland; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittannië (Schotland)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen top 10
Boek

Capitool reisgidsen top 10 (2017-...)

vol.
Uitgeleend