Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De mooiste vis van de zee helpt een ander
Boek

De mooiste vis van de zee helpt een ander (2018)/ Marcus Pfister, vertaald [uit het Duits] door Nannie Kuiper

Als een kleine verdwaalde vis zonder schitterschubben door een haai achterna wordt gezeten, herinnert vis Regenboog zich weer hoe het is om eenzaam te zijn. Vierkant prentenboek met kleurrijke waterverfillustraties en glinsterende accenten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prentenboek over de beroemde vis Regenboog, bekend als 'De mooiste vis van de zee', over wie prentenboeken in verschillende formaten en uitvoeringen verschenen. Het oorspronkelijke prentenboek dankt zijn populariteit, naast de bijzondere uitvoering, aan de boodschap die eraan ten grondslag ligt. Ook dit tweede verhaal over Regenboog gaat over vriendschap met 'anders-dan-anderen'. Dit keer helpt de mooie vis een kleine, verdwaalde vis, die door de andere vissen, ook door Regenboog, eerst niet wordt geaccepteerd, maar op hun hulp kan rekenen als er gevaar dreigt in de vorm van een reusachtige haai. De overwegend in sprankelende blauwtinten uitgevoerde aquarellen, met zilverkleurige glinsterende accenten, ook op het voorplat, zien er aantrekkelijk uit. Heruitgave op ruim A4-formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055791026

Titel De mooiste vis van de zee helpt een ander
Auteur Marcus Pfister
Secundaire auteur Nannie Kuiper
Type materiaal Boek
Editie 6e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2018
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie 1e Nederlandse druk: Voorschoten : De Vier Windstreken, 1995. - (Een Vier Windstreken prentenboek) - Vertaling van: Regenbogenfisch, komm hilf mir! - Gossau, Zürich : Nord-Süd, 1995
ISBN 9789055791026
PPN 421364513
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Vriendschap ; Buitenstaanders
Taal Nederlands