Eva en Sterre
Boek

Eva en Sterre ([2018])/ Julie Sykes, illustraties van Lucy Truman ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Evelyn Onink-Middelbeek

Eva kan niet zo goed lezen en schrijven, maar weet heel veel van de natuur en van bijzondere planten. Haar eenhoorn Sterre is vaak erg onhandig, maar blijkt over speciale magie te beschikken. Dat komt goed van pas als de Magische Eenhoorn Academie wordt bedreigd. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eva is op de Eenhoorn Academie gekoppeld aan eenhoorn Sterre. Om op school te mogen blijven, moet Sterre haar magische kracht ontdekken en moeten Eva en Sterre een speciale 'band' ontwikkelen. Voorspelbaar, maar fijn wensvervullend verhaal. Naast typische kostschoolactiviteiten en -perikelen, o.a. rond een gemeen populair meisje, innige vriendschappen en de dubieuze lerares mevrouw Brandnetel, is er ook spanning door het mysterie van de verdwenen hemelbessen. Die bessen zijn onmisbaar voedsel voor de eenhoorns. Het kleurrijke, zoete omslag, het bescheiden formaat, de tientallen zwart-witte tekeningen in vlotte, aantrekkelijke stijl, de grote schreefletter en ruime interlinie maken de uitgave aantrekkelijk, ook voor minder vlotte lezers. De boodschap ligt er wat dik bovenop, maar is wel sympathiek: Eva, die zich vaak dom voelt omdat ze niet goed kan lezen en schrijven, en haar eenhoorn Sterre, die vaak heel onhandig en daardoor onzeker is, zijn de helden. Dat komt doordat Eva heel veel van de natuur weet en Sterre over bijzondere magie beschikt die goed van pas komt om de hemelbessen te vinden. Derde, los te lezen deel uit de serie 'De Magische Eenhoorn Academie'*, waarin steeds een ander meisje met haar eenhoorn centraal staat. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752731 | 112 pagina's

Titel Eva en Sterre
Auteur Julie Sykes
Secundaire auteur Lucy Truman ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 112 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Ava and Star. - London : Nosy Crow Ltd., 2018. - (Unicorn Academy)
ISBN 9789044752731
PPN 420806180
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Eenhoorns ; Kostschoolleven ; Natuur ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Magische Eenhoorn Academie
Boek

De Magische Eenhoorn Academie (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Julie Sykes