Lotte en Fonkel
Boek

Lotte en Fonkel ([2018])/ Julie Sykes, illustraties van Lucy Truman ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Evelyn Onink-Middelbeek

Lotte (10) is op de Eenhoorn Academie gekoppeld aan eenhoorn Fonkel. Wanneer het magische Sprankelmeer bevroren raakt, gaan Lotte en Fonkel op onderzoek uit. Wie heeft het meer betoverd? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lotte (10) is nog maar net begonnen op de Eenhoorn Academie, waar ze is toegewezen aan eenhoorn Fonkel. Wanneer het magische Sprankelmeer - en daarmee het drinkwater van de eenhoorns - bevroren raakt, gaan Lotte en Fonkel op onderzoek uit. Wie heeft het meer betoverd? Zoet avontuur waarin de personages kussengevechten houden op de slaapzaal, geheime springwedstrijdjes houden en gouden linten door de manen van hun eenhoorns vlechten. De gevaarlijke zoektocht op het einde brengt alsnog wat spanning in het verhaal. De eenhoorns kunnen praten en ontwikkelen magische krachten, zoals vliegen en vuurkracht. Het gegeven dat zich een magische band moet vormen tussen leerling en eenhoorn geeft het verhaal een voorzichtig dieper laagje. Zelfstandig te lezen tweede deel uit de serie 'De Magische Eenhoorn Academie'*. Het binnenwerk bevat vloeiende, vooral voor meisjes aantrekkelijke, zwart-witte illustraties van wisselend formaat. Aantrekkelijk omslag in vrolijke regenboogkleuren. Ruime interlinie en duidelijk, groot lettertype. De vertaling bevat enkele slordigheidjes: zo is eenhoorn Fonkel afwisselend een zij of een hij. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752724 | 112 pagina's

Titel Lotte en Fonkel
Auteur Julie Sykes
Secundaire auteur Lucy Truman ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 112 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Scarlet and Blaze. - London : Nosy Crow Ltd., 2018. - (Unicorn Academy)
ISBN 9789044752724
PPN 420806237
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Eenhoorns ; Kostschoolleven ; Natuur ; Magie ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Magische Eenhoorn Academie
Boek

De Magische Eenhoorn Academie (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Julie Sykes