Sofie en Regenboog
Boek

Sofie en Regenboog ([2018])/ Julie Sykes, illustraties van Lucy Truman ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Evelyn Onink-Middelbeek

Sofie (10) begint aan haar eerste jaar op de Magische Eenhoorn Academie. Ze mist haar oude pony die ze thuis moest achterlaten. Maar al gauw is ze onafscheidelijk van haar eenhoorn Regenboog. Dan wordt Sofie vals beschuldigd van sabotage van het magische meer. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De 10-jarige Sofie mag beginnen aan haar eerste jaar op de Eenhoorn Academie. Samen met de (pratende) eenhoorn Regenboog zal ze getraind worden om haar vaderland te kunnen beschermen. Aanvankelijk voelt het meisje zich verscheurd tussen de liefde voor haar achtergebleven oude, ziekelijke pony en de groeiende band met de jonge levenslustige eenhoorn. Daarnaast krijgt Sofie niet alleen te maken met pesterijen, maar wordt ze ook verdacht van sabotage in het magische meer. Samen met haar vriendin Eva en hun twee eenhoorns weet ze de werkelijke dader te vinden. Eenvoudig, avontuurlijk verhaal met een wensvervullend einde; onafhankelijk te lezen van de andere delen in de serie 'De magische Eenhoorn Academie'*. Vlotte schrijfstijl met gebruik van eenvoudige woorden, dialogen en de verleden tijdsvorm. De indeling in hoofdstukken en de ruime bladspiegel verhogen de leesbaarheid. De paginanummers en hoofdstukken zijn versierd en er zijn vrij veel aantrekkelijke zwart-wittekeningen. Kleurrijk, aansprekend omslag. Als een rode draad door de verhaallijn loopt de trouwe vriendschap tussen de meisjes en de respectvolle band tussen mens en dier. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752717 | 112 pagina's

Titel Sofie en Regenboog
Auteur Julie Sykes
Secundaire auteur Lucy Truman ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 112 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Sophia and Rainbow. - London : Nosy Crow Ltd., 2018. - (Unicorn Academy)
ISBN 9789044752717
PPN 420806229
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Eenhoorns ; Kostschoolleven ; Magie ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Magische Eenhoorn Academie
Boek

De Magische Eenhoorn Academie (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Julie Sykes