Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Tienerbijbel
Boek

Tienerbijbel het mysterie onthuld... (september 2018)/ tekst: Willem de Vink, illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Uit de Bijbel worden 250 verhalen naverteld. Voorzien van een korte inleiding en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar; met een evangelische achtergrond.

Recensie

Bijbel voor jonge tieners met een evenwichtige verdeling tussen het Oude en het Nieuwe Testament. Het lijvige boek telt twaalf delen met elk tussen de tien en twintig verhalen met een totaal van 250. Elk deel wordt voorafgegaan door een korte introductie van hoofdpersonen, locaties en de zogenaamde queeste, een korte duiding van de zoektocht van God naar zijn volk, waarin telkens de scherpte en de urgentie van deze verhalen verder naar voren komt en het begrip ervoor wordt verhoogd. De stijl van de vertellingen zelf is helder en hedendaags, en geven de essentie van de gebeurtenissen goed weer. Bij elk verhaal wordt in een pastelkleurig kader een korte verduidelijking van de inhoud weergegeven. Veelal is gekozen voor de bekendere Bijbelverhalen, maar ook Hooglied en de Openbaring aan Johannes worden kundig en zonder opsmuk verwoord. De vele, enigszins statische, illustraties hebben, passend bij de leeftijd, veelal een ingetogen kleurstelling meegekregen. Deze (ongewijzigde her)uitgave is een aanwinst in het genre; veel zorg is besteed aan zowel tekst als vormgeving. Voorzien van register, leeslint en goudopdruk. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar; met een evangelische achtergrond.

Specificaties

Nederlands | 9789065394521 | 591 pagina's

Titel Tienerbijbel : het mysterie onthuld...
Auteur Willem de Vink
Secundaire auteur Arjan Wilschut ; Timo Visser
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Heerenveen : Royal Jongbloed, september 2018
Overige gegevens 591 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk: (c)2011 - Met index
ISBN 9789065394521
PPN 418988072
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel