The Sisters brothers
DVD

The Sisters brothers ([2018])/ a film by Jacques Audiard

Twee beroepsmoordenaars, tevens broers, sporen midden 19e eeuw in een wereld van gouddelvers tijdens een lange tocht hun gezochte man op. Dan doen ze een verrassende ontdekking.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste Engelstalige film van Fransman Jacques Audiard (De Rouille et d'os; Un prophète) is een zwart-komische western, gebaseerd op het boek van Patrick DeWitt, dat is vertaald als 'De gebroeders Sisters'. In de hoofdrollen John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal en Riz Ahmed. Rond 1850 krijgen de beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters opdracht Hermann Warm op te sporen en te doden. Zo belanden ze in Californië, waar iedereen in de ban is van het goudzoeken. Eli is veel zachtaardiger dan zijn drankzuchtige broer en twijfelt aan hun opdracht. De recensenten geven 4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 25-10-'18): '(...) Zijn verhaal over de gebroeders Sisters heeft niet veel om het lijf, maar de invulling is des te vermakelijker. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Een filmlange achtervolging volgt, met veel humor, verrassende wendingen en een snufje melancholie. (...)' Winnaar van de Zilveren Leeuw (beste regisseur) op het filmfestival van Venetië, genomineerd voor de Gouden Leeuw (Beste film).

Specificaties

Engels | 9789461876140

Titel The Sisters brothers
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jacques Audiard ; John C. Reilly ; Joaquin Phoenix ; Patrick DeWitt
Type materiaal DVD
Uitgave [Anwerpen] : The Searchers, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (121 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: John C. Reilly, Joaquin Phoenix. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick DeWitt - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Why Not Productions, 2018
ISBN 9789461876140
PPN 421381868
Genre wild-west roman
Thematrefwoord Pioniers ; Verenigde Staten; 19e eeuw ; Moordenaars
Taal Engels