Ruimterace
Boek

Ruimterace van de eerste maanlanding tot de missies naar Mars ([2019])/ Ben Hubbard, vertaling [uit het Engels] en boekverzorging: Textcase ; eindredacteur: Joff Brown

Nieuwsgierig naar de geschiedenis en toekomst van de ruimtevaart? Lees over o.a. de ruimterace tussen Amerika en Rusland, de eerste raket, ruimtestation ISS en de (Mars)missies. Met veel (ruimte)foto's in kleur en gratis AR-app. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek RUIMTEVAART HUBB

Recensie

In zes hoofdstukken van wisselende lengte worden geschiedenis én toekomst van de ruimtevaart belicht: van de Sovjet-satelliet in de jaren 50 tot de lancering van ruimtestation ISS in de jaren 90, resultaat van samenwerking tussen o.a. de Sovjet-Unie en de VS. Hoofdstuk 5 gaat over onderzoek naar planeten (vanaf jaren 60). Tot slot komen toekomstscenario's aan bod (o.a. betaalde ruimtereizen, Mars-missies). Elk hoofdstuk bevat een korte inleiding en per spread meerdere onderwerpen, met elk een introductie in een wit kader. De tekst staat in blokjes met achtergrondkleuren, omringd door kleurenfoto's met bijschriften (zwarte kaders). Daarnaast zijn ook (technische) tekeningen met inschriften opgenomen. De vertelstijl is vrij zakelijk; de informatie is vaak gecomprimeerd, met hier en daar anglicismen. De samenhang tussen tekstblokjes is niet altijd duidelijk, de uitleg soms erg technisch (o.a. over ISS + Hubble-telescoop). De (ruimte)foto's in deze stevige, mooi verzorgde uitgave zijn bijzonder sprekend. Met de gratis AR-app zijn video's en 3D-afbeeldingen op te roepen. Met register. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492899347 | 96 pagina's

Titel Ruimterace : van de eerste maanlanding tot de missies naar Mars
Uniforme titel Ruimte race
Auteur Ben Hubbard
Instelling /TextCase, Deventer
Secundaire auteur Joff Brown
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2019]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Space race. - London : Carlton Kids Limited, 2018
ISBN 9789492899347
PPN 42087822X
Rubriekscode 659.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart; Geschiedenis ; Augmented reality
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart