Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Als mama van huis is...
Boek

Als mama van huis is... (2019)/ Annette Herzog, met illustraties van Ingrid & Dieter Schubert ; vertaling [uit het Duits]: Linda Bertens

Olifantje Tibula To mist zijn mama die op reis is. Als hij hoort dat mama altijd aan hem denkt als ze de maan ziet, wil hij vanaf de maan naar haar zwaaien. Misschien kan hij bij de spiegelmaan in het water komen? Dan moet hij wel eerst leren zwemmen. Prentenboek met exotische tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mama olifant gaat op reis. Tibula To is verdrietig. Tien dagen zonder mama betekent tien keer in slaap vallen zonder haar, honderd keer niet samen huppelen over de bananenplantage en een miljoen keer niet door haar getroost worden als de anderen hem plagen omdat hij nog niet kan zwemmen. Tibula To kijkt naar het water en ziet de weerspiegeling van de maan. Waar mama ook is, zij ziet de maan ook. Als hij bij de spiegelmaan kan komen, zou hij kunnen zwaaien naar mama. Maar dan moet hij wel leren zwemmen... Een leuk, lief verhaal over gemis en angsten overwinnen. Het taalgebruik is toegankelijk en eigentijds. Voor een prentenboek bevat het vrij veel tekst, gemiddeld een halve pagina per spread, gedrukt in lege delen van de tekeningen. Het verhaal heeft goed vaart en leest vlot voor. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zachtgekeurde tekeningen van het auteurs- en illustratorenduo Ingrid en Dieter Schubert. De illustraties zijn goed herkenbaar voor de doelgroep en beslaan twee volledige pagina's. We zien grote olifanten in felgekleurde gewaden en een piepklein, aandoenlijk olifantje met dunne stekelhaartjes op zijn kop. Een fijn prentenboek. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711698

Titel Als mama van huis is...
Auteur Annette Herzog
Secundaire auteur Ingrid Schubert ; Dieter Schubert ; Linda Bertens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Das nächtste Mal, wenn du verreist. - Frankfurt am Main : S. Fischer Verlag GmbH, 2019
ISBN 9789047711698
PPN 422398136
Thematrefwoord Moeders ; Moed ; Verdriet
Taal Nederlands