De laatste reis van de Boswachter
Boek

De laatste reis van de Boswachter van Amsterdam naar Tokyo, zonder kinderen maar met elkaar (oktober 2020)/ Dirk Jan Roeleven, Hester van der Vliet

Verslag van een echtpaar over hun reis per auto van Nederland door onder meer Rusland, Kazachstan en Mongolie naar Japan, en de verwerking van het verdriet over hun kinderloosheid.

Aanwezigheid

Recensie

Je Subaru Forester, die al 500.000 km heeft gereden, door o.a. Rusland, Kazachstan en Mongolië rijdend terugbrengen naar zijn productieplaats in Japan? Inclusief gewenste omwegen een tocht van 24.000 km! Dit ongehoorde avontuur ondernam het echtpaar Dirk Jan Roeleven (documentairemaker en auteur) en Hester van der Vliet (tv-producer). Hun boek, met overzichtskaartje en kleurenfoto's, is echter meer dan een reisverslag, al spelen reflecties, ontmoetingen en schetsen van steden en landschappen onvermijdelijk een grote rol. Dé rode lijn is namelijk een bijzonder persoonlijke: hun kinderloosheid. Steeds weer lopen zowel pijnlijke als zalvende momenten n.a.v. dit onderwerp parallel aan de fysiek afgelegde etappes. Het is boeiend om te zien hoe elk met dit verdriet omgaat. De catharsis krijgt natuurlijk aan het eind zijn beslag, symbolisch in een papiercontainer. Behalve door dit hoofdthema wordt de mozaïekachtige opbouw ook bijeengehouden door een vlotte en humoristische verteltrant, passende verwijzingen én, dankzij beider fascinatie voor synchroniciteit, opmerkelijk veel 'toevalligheden'. Al bij al een onderhoudend boek voor een breed publiek. Achterin hun playlist op Spotify met hun reisliedjes, met QR-code.

Specificaties

Nederlands | 9789492928290 | 295 pagina's

Titel De laatste reis van de Boswachter : van Amsterdam naar Tokyo, zonder kinderen maar met elkaar
Auteur Dirk Jan Roeleven
Secundaire auteur Hester van der Vliet
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Pluim, oktober 2020
Overige gegevens 295 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789492928290
PPN 420544623
Rubriekscode 961
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autotochten; Europa; Reisbeschrijvingen ; Autotochten; Azië; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Autotochten