Niemand hoort het
Boek

Niemand hoort het beneden klinkt getik. Maar Paul is de enige die het hoort. Verliest hij zijn verstand... of zijn leven? ([2019])/ Linwood Barclay, vertaling [uit het Engels]: David Orthel en Ans van der Graaff

Na een merkwaardige mishandeling die hem bijna fataal werd, probeert Paul Davis als therapie de gebeurtenissen op te schrijven. Dat gaat goed totdat hij een oude typemachine in gebruik neemt.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat Paul Davis door een collega docent zwaar mishandeld is, probeert hij langzaam de draad weer op te pakken. Zijn vrouw adviseert hem om over deze zaak een boek te gaan schrijven en als extra stimulans geeft ze hem een antieke Underwood typemachine cadeau. Vanaf het moment dat dit apparaat zijn intrede doet, neemt het leven van Paul een merkwaardige en zorgwekkende wending. Barclay (1955) heeft inmiddels meer dan vijftien thrillers geschreven en levert ook nu weer een zeer vakkundig gesmeed verhaal af dat prettig leest en tot en met de laatste pagina spannend en verrassend blijft. De auteur schrijft hele natuurlijke dialogen en verstaat tevens de kunst om op een welhaast nonchalante manier zijn pionnen steeds meer in positie te brengen terwijl de lezer tot het laatst toe in het ongewisse blijft over de ware aard van de personages.

Specificaties

Nederlands | 9789022586501 | 315 pagina's

Titel Niemand hoort het : beneden klinkt getik. Maar Paul is de enige die het hoort. Verliest hij zijn verstand... of zijn leven?
Auteur Linwood Barclay
Secundaire auteur David Orthel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2019]
Overige gegevens 315 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: A noise downstairs. - London : Orion Books, 2018
ISBN 9789022586501
PPN 420879765
Genre thriller
Taal Nederlands