De ultieme grap
Boek

De ultieme grap ([2019])/ Mac Barnett, Jory John, geïllustreerd door Kevin Cornell ; vertaling [uit het Engels]: Merel Leene

Mick en Nick beginnen aan hun laatste schooljaar. Ze willen afscheid nemen met een legendarische grap op het schoolfeest. Maar directeur Barsman blijkt een heel ander gevoel voor humor te hebben. Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mick en Nick zijn beste vrienden. Samen vormen ze De Vreselijke Twee, een onverslaanbaar duo grappenmakers. Dit wordt hun laatste jaar op de middelbare school. Mick en Nick willen afscheid nemen met een legendarische grap op het schoolfeest. Maar directeur Barsman heeft zo zijn eigen ideeën over wat een geslaagde grap is... Humoristisch avontuur waarin de hoofdpersonen de (veelal domme, karikaturale) volwassenen telkens te slim af zijn. De hechte vriendschap tussen Mick en Nick zorgt voor een onverwacht dieper laagje. Het verhaal is zeer ruim geïllustreerd (in zwart-wit) en de tekst en illustraties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een alwetende verteller richt zich regelmatig rechtstreeks tot de lezer en vult gebeurtenissen waar nodig aan met informatie uit eerdere avonturen. Hierdoor is dit vierde deel in de reeks over De Vreselijke Twee prima zelfstandig te lezen. Voor liefhebbers van series als 'Het leven van een loser'. Met kleurrijk omslag en blauw-wit bedrukte schutbladen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000365944 | 219 pagina's

Titel De ultieme grap
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jory John ; Kevin Cornell ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2019]
Overige gegevens 219 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The terrible two's last laugh. - New York : Amulet Books, 2018
ISBN 9789000365944
PPN 420798226
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Moppen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vreselijke twee
Boek

De vreselijke twee (2015-...)

vol. 4
Uitgeleend
Mac Barnett