Allemaal familie
Boek

Allemaal familie ([2019])/ Pieter Feller & Natascha Stenvert

Kolletje krijgt een nieuw meisje in haar klas. Nadine komt uit Afrika en is geadopteerd. Daarom praten ze in de klas over familie. Ook komt Jim Manoeboeloe, de Afrikaanse vriend van Kolletjes tante Laetitia, logeren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kolletje krijgt een nieuw meisje in haar klas. Nadine komt uit Afrika en is bruin. Maar haar vader en moeder niet. Hoe kan dat? Juf legt uit dat Nadine is geadopteerd. Dan zingt de klas met meester Lucas een liedje over familie en praten ze verder over dit onderwerp, dat Kolletje en ook haar vriendje Dirk bezighoudt. Een tijdje later komt Jim Manoeboeloe, de Zuid-Afrikaanse vriend van Kolletjes tante Laetitia, logeren. Kolletje en Dirk mogen mee naar het vliegveld, en daarna ook met een uitstapje naar de bollenvelden en de Zaanse schans. Net als in eerdere delen van deze serie spreekt Kolletje, wanneer ze dat nodig vindt, zachtjes haar wensspreuk uit, die dankzij haar rood-witte toversokken soms nog uitkomt ook. In twaalf afgeronde hoofdstukken worden kleine, met vaart geschreven, herkenbare en aanstekelijke avonturen beleefd, die telkens een wensvervullende afloop hebben. Alle pagina's worden opgesierd met kleine, kleurige illustraties die de opgewekte schrijftrant versterken. Twaalfde boek in een geslaagde serie over een levendig kleutermeisje en haar eigenzinnige vriendje. Verzorgde uitgave met glansopdruk op het omslag, luxe papier en handzaam formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024581245 | 64 pagina's

Titel Allemaal familie
Auteur Pieter Feller
Secundaire auteur Natascha Stenvert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : l.s., [2019]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst: Pieter Feller, illustraties: Natascha Stenvert. - De kindertekeningen in dit boek zijn gemaakt door Esmee Biersteker
ISBN 9789024581245
PPN 42051693X
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Families ; Adoptie ; Diversiteit ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kolletje & Dirk-serie
Boek

Kolletje & Dirk-serie (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Pieter Feller