Commando
Boek

Commando ([2019])/ Chris Bowman, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Commando zijn behoort tot een van de stoerste, maar ook gevaarlijkste beroepen. Lees wat ze allemaal doen en hoe ze zich hierop voorbereiden. Ook veiligheid komt aan bod. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Commando zijn valt onder de categorie stoere beroepen met gevaarlijke missies, spionagewerk en het uitschakelen van terroristen als taken. In dit boekje worden die taken, de opleiding, de gebruikte hulpmiddelen maar ook de gevaren van deze beroepsgroep summier besproken. Aan de reeks is het keurmerk Makkelijk Lezen toegekend. Dat is merkbaar aan de korte zinnen, eenvoudig taalgebruik en het afbreken van meerlettergrepige woorden als krijgsgevangene en basisopleiding. Fris en eigentijds uiterlijk: overzichtelijke tekstblokken in groot lettertype, een verfrissende lay-out en gedrukt op glanzend papier. Aantrekkelijk zijn ook de paginagrote kleurenfoto's die de spectaculaire acties van commando's in beeld brengt. Onderdeel van de serie 'Waanzinnig werk'*. Zoals gebruikelijk bij dit soort reeksen zijn toegevoegd een woordenlijst die de vetgedrukte woorden in de tekst verklaart, een register en aan het onderwerp gerelateerde tips voor websites en boektitels. Gezien de beperkte informatie geschikt als eerste kennismaking. Voor ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463413237 | 24 pagina's

Titel Commando
Auteur Chris Bowman
Secundaire auteur Mary Waaijer ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Special forces operator. - Bellwether Media, Inc., (c)2015. - (Dangerous jobs)
ISBN 9789463413237
PPN 421475803
Rubriekscode 399.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Commandotroepen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landmacht

Relaties/Serie

Waanzinnig werk
Boek

Waanzinnig werk (2018-...)

vol.
Uitgeleend