Gevechtspiloot
Boek

Gevechtspiloot ([2019])/ Nick Gordon, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wil je ook gevechtspiloot worden? Lees welke (zware) eisen er zijn, hoe hun opleiding eruitziet en gevaarlijk het werk is. Ook veiligheid komt aan bod. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beknopt informatieboekje waarin een aantal aspecten van het werk van een gevechtspiloot wordt belicht. In het eerste hoofdstuk lezen we wat er gebeurt als een gevechtsvliegtuig wordt geraakt door een raket. Daarna volgen twee hoofdstukken over de lange en zware opleiding voor gevechtspiloten en gevaren als de G-kracht. Tussendoor zijn weetjes opgenomen in een zwart kader. Vetgedrukte woorden in de tekst worden verklaard in de woordenlijst. En voor wie meer wil weten over het onderwerp zijn er tips voor twee boeken van dezelfde uitgeverij en drie websites. Afgesloten wordt met een register. De eenvoudige tekst met vrij korte zinnen heeft het keurmerk Makkelijk Lezen en laat zich goed lezen. Voor een beknopte eerste kennismaking met het werk van een gevechtspiloot is deze uitgave zeker geschikt. Er zijn veel spectaculaire kleurenfoto's opgenomen die een of een dubbele pagina beslaan en de tekst aanvullen. Op het aantrekkelijke omslag zien we een gevechtspiloot aan het werk. Uitgave maakt deel uit van de serie 'Waanzinnig werk'* die over gevaarlijke beroepen gaat. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463413213 | 24 pagina's

Titel Gevechtspiloot
Auteur Nick Gordon
Secundaire auteur Mary Waaijer ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fighter pilot. - Bellwether Media, Inc., (c)2013. - (Dangerous jobs)
ISBN 9789463413213
PPN 421475773
Rubriekscode 399.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oorlogsvliegers
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Piloten

Relaties/Serie

Waanzinnig werk
Boek

Waanzinnig werk (2018-...)

vol.
Uitgeleend