Te veel plastic
Boek

Te veel plastic op het land en in de oceanen ([2019])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

We gebruiken elke dag plastic. Ontdek wat de voor- en nadelen van plastic zijn. En wat jij zelf kunt doen om de plastic-vervuiling te stoppen. Met doe-opdrachten, vragen en veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Word jij plastic-vrij?! Het land, de zeeën en oceanen veranderen in razend tempo in een grote plastic vuilnisbelt. Bijna al het plastic dat ooit gemaakt is, is nog altijd ergens op de aarde aanwezig. Het is de hoogste tijd om deze vervuiling aan te pakken! Dit informatieve boek (bijna A4-formaat) gaat uitgebreid in op het plastic-probleem. Het schenkt aandacht aan het ontstaan ervan, de schade die ermee gepaard gaat, maar ook aan de oplossingen. Het is gericht op informatieverstrekking en op bewustwording. De informatieve tekst wordt afgewisseld met veel heldere kleurenfoto's. Het bevat ook veel interactieve elementen, zoals de rubrieken 'Vertel eens' waarbij kinderen vragen worden gesteld en 'Op onderzoek' met kleine, eenvoudige proefjes. Bevat een inhoudsopgave, moeilijke-woorden-lijst en een register. Deel uit de serie 'Science stap voor stap'*, met titels als 'Onderzoek je zintuigen', 'Thuis in de natuur' en 'Materialen om ons heen'. Zeer interessante en leerzame uitgave voor kinderen van ca. 7 t/m 9 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463414289 | 32 pagina's

Titel Te veel plastic : op het land en in de oceanen
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Let's investigate plastic pollution. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2018. - (FUNdamental science)
ISBN 9789463414289
PPN 421475757
Rubriekscode 614.621
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Plastics ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieuvervuiling

Relaties/Serie

Science stap voor stap
Boek

Science stap voor stap (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen