Hatsjoe! Zo word je verkouden
Boek

Hatsjoe! Zo word je verkouden ([2019])/ Leon Read, illustraties: Sean Sims ; vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Ida Schuurman

Juul en de Weetjes-Beer vertellen hoe je verkouden wordt, besmet raakt en hoe je dit kunt voorkomen. Met enkele speciale doorkijkbladzijden, lees- en gesprekstips en vrij gestileerde illustraties in egale kleuren. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/09/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Lichaam en gezondheid INFECTIEZIEKTEN READ

Recensie

Hoe word je verkouden? In dit grote prentenboek wordt aan jonge kinderen uitgelegd wat verkoudheid is, hoe je besmet raakt en op welke manier je besmetting kunt voorkomen. Vertellers zijn Juul, een soort ruimtemannetje en de Weetjes-Beer. Het is een doorlopend verhaal met paginavullende illustraties. Opvallend is dat deze illustraties erg kleurrijk en gestileerd zijn; onder meer de gestileerde figuren zijn in grote egale kleurvlakken neergezet. De tekst van hoogstens een paar zinnen staat veelal in witte tekstballonnen. Beknopte aanvullende informatie of toelichting is opgenomen in kaders of tekstvakjes. Speciale 'doorkijkbladzijden' die tegen het licht gehouden moeten worden, voegen extra informatie toe. Dit boek is van Amerikaanse oorsprong: tegen de verkoudheid worden medicijnen gehaald bij de apotheek, hetgeen in Nederland niet gebruikelijk is. Achterin staan nog tips voor het voorlezen en om over door te praten. Een educatief boek voor thuis en in de onderbouw van de basisschool. Maakt deel uit van de serie 'Zo werkt je lijf'*, ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met het menselijk lichaam. Maar het kan niet winnen van bv. een filmpje van Klokhuis. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414104 | 32 pagina's

Titel Hatsjoe! Zo word je verkouden
Uniforme titel Hatsjoe!
Auteur Leon Read
Secundaire auteur Sean Sims ; Ida Schuurman ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Atchoo! How we catch a cold. - The Watts Publishing Group, (c)2016
ISBN 9789463414104
PPN 421312521
Rubriekscode 605.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verkoudheid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Infectieziekten

Relaties/Serie

Zo werkt je lijf!
Boek

Zo werkt je lijf! (2019-...)

vol.
Uitgeleend