Kijk uit! Zo werken je zintuigen
Boek

Kijk uit! Zo werken je zintuigen ([2019])/ Leon Read, illustraties: Sean Sims ; vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Ida Schuurman

Juul en de Weetjes-Beer vertellen hoe de zintuigen werken waarmee je kunt voelen, kijken, horen, ruiken en proeven. Met enkele speciale doorkijkbladzijden, lees- en gesprekstips en vrij gestileerde illustraties in egale kleuren. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voelen, kijken, horen, ruiken en proeven: dat zijn de zintuigen waar deze uitgave dieper op inzoomt. Meisje Jara, ruimtewezen Juul en de Weetjes-beer spelen samen en leren tegelijkertijd over de werking van de zintuigen. Wist je bijvoorbeeld dat er in je huid sensoren zitten die je laten weten hoe iets voelt? De aangeboden informatie wordt op speelse en interactieve wijze overgedragen aan de lezer. De beknopte, zwart gedrukte tekst in grote letters is voornamelijk in spreekballonnetjes of in kleine informatieblokjes geplaatst en wordt ondersteund door vrolijke paginavullende prenten. Deze kleurrijke prenten zijn enigszins gestileerd en egaal van kleur. Door de speciale 'hou-me-tegen-het-licht-pagina's' kan de lezer de verborgen wereld om zich heen echt zelf ontdekken. Achterin staan nog tips voor het voorlezen en om over door te praten. Deze stevige uitgave uit de serie 'Zo werkt je lijf!' is geschikt voor kinderen, die het lichaam en de zintuigen beter willen leren kennen. Een ander deel gaat over verkoudheid*. Geschikt voor gebruik op school en thuis, maar ook voor in de dokterspraktijk. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414111 | 32 pagina's

Titel Kijk uit! Zo werken je zintuigen
Auteur Leon Read
Secundaire auteur Sean Sims ; Ida Schuurman ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Look out! How we use our five senses. - The Watts Publishing Group, (c)2017
ISBN 9789463414111
PPN 42131253X
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zintuigen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Zintuigen

Relaties/Serie

Zo werkt je lijf!
Boek

Zo werkt je lijf! (2019-...)

vol.
Uitgeleend