Tunnels
Boek

Tunnels ([2019])/ Sally Spray, illustraties: Mark Ruffle ; vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Anne Firet

Hoe bouw je heel lange tunnels die niet instorten? Lees over de geschiedenis, het ontwerp en vooral de bouw van elf bekende tunnels over de hele wereld. Met kleine kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe bouw je heel lange tunnels die niet instorten? In deze uitgave wordt behalve over de geschiedenis in het algemeen vooral ingezoomd op een aantal bijzondere tunnels over de hele wereld, zoals de Theems tunnel, Boston Big Dig, SMART tunnel en de Large Hadron Collider. Duidelijk wordt dat voor het bouwen hiervan veel denk- én vakwerk vereist is! Aan elke tunnel (in totaal zijn het er elf) wordt een dubbele pagina gewijd. Behalve een korte inleiding staat er een schets van het idee met informatie over de locatie en de uitvoerder en vervolgens de specifieke informatie die de tunnel uniek maakt. De tekst - gedrukt op een (pastel)kleurige achtergrond - wordt ondersteund door eenvoudige, gekleurde illustraties en/of kleine foto's. De uitgave (met een ietwat retro uitstraling) eindigt met een aantal fascinerende feiten, meer-weten-tips, een woordenlijst en een register. Verscheen in de serie 'Ingenieurs ontwerpen'*. Interessant voor kinderen van ca. 11 t/m 13 jaar, voor op school (in de techniekles!) of thuis.

Specificaties

Nederlands | 9789463414128 | 32 pagina's

Titel Tunnels
Auteur Sally Spray
Secundaire auteur Mark Ruffle ; Irene Venditti ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Tunnels. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Awesome engineering)
ISBN 9789463414128
PPN 421475811
Rubriekscode 696.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tunnels ; Tunnels; Techniek
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Tunnels

Relaties/Serie

Ingenieurs ontwerpen
Boek

Ingenieurs ontwerpen (2019-...)

vol.
Uitgeleend