Attracties
Boek

Attracties ([2019])/ Sally Spray, illustraties: Mark Ruffle ; vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Irene Venditti

Hoe bouw je spectaculaire attracties als de achtbaan met een vrije val, die veilig zijn? Lees over de geschiedenis, het ontwerp en vooral de bouw van elf attracties over de hele wereld. Met kleine kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Sport en spel PRETPARKEN SPRA

Recensie

Attracties over de hele wereld staan centraal in deze stevige uitgave met een retro uiterlijk. Verschenen in de reeks 'Ingenieurs ontwerpen'*, waarbij uiteraard de bouwkunde (techniek) een belangrijk issue is. In elk van de elf hoofdstukken komt een attractie aan bod, waaronder de schommelboot, draaimolen, het reuzenrad en de Orbiter. In tekstblokjes wordt aandacht besteed aan de geschiedenis, waar ze staan en vooral de werking (het werkzame idee, de natuurkundige kracht erachter). Daarbij staan kleurenfoto's en schematische tekeningen (dwarsdoorsneden, systeemtekeningen). De teksten zijn inhoudelijk van hoog niveau, een goed leesbegrip is noodzakelijk. De eerste kermis was er al in 1023 bij Wijk van Duurstede, draaimolens werden in 1750 rondgetrokken door paarden, maar in 2006 ging de Eejanaika open, een vierdimensionale achtbaan in Yamanashi Japan. Zin in een vrije val over kamelenbulten, met 126 km per uur? Bevat enkele fascinerende feiten, tips voor websites (o.a. filmpjes) en boeken, een woordenlijst en een register. Aantrekkelijke uitgave voor kinderen van ca. 11 t/m 13 jaar, die echt een studie willen maken van technisch-mechanische principes van attracties.

Specificaties

Nederlands | 9789463414135 | 32 pagina's

Titel Attracties
Auteur Sally Spray
Secundaire auteur Mark Ruffle ; Irene Venditti ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fairground rides. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Awesome engineering)
ISBN 9789463414135
PPN 42147582X
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pretparken ; Pretparken; Techniek
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Ingenieurs ontwerpen
Boek

Ingenieurs ontwerpen (2019-...)

vol.
Uitgeleend