Bruggen
Boek

Bruggen ([2019])/ Sally Spray, illustraties: Mark Ruffle ; vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Irene Venditti

Hoe bouw je sterke en veilige bruggen? Lees over de geschiedenis, het ontwerp en vooral de bouw van elf bekende bruggen over de hele wereld. Met kleine kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe bouw je sterke en veilige bruggen? Na een inleiding over de geschiedenis, soorten en bouw van bruggen wordt vooral ingezoomd op een aantal bijzondere bruggen over de hele wereld. Dit zijn o.a. de Tower Bridge, Golden Gate brug en De Helix in Singapore, er is geen brug in Nederland bij. Duidelijk wordt dat voor het bouwen van bruggen veel denk- én vakwerk vereist is. Aan elke brug (in totaal zijn het er elf) is een dubbele pagina gewijd. Behalve een korte inleiding staat er een schets van het idee met informatie over de locatie en de uitvoerder en vervolgens de specifieke bouwtechnische informatie over bijvoorbeeld de fundering, sluitsteen, invloed van de temperatuur op materialen en druk- en trekkracht die de brug uniek maakt. De tekst - gedrukt op een (pastel)kleurige achtergrond - wordt ondersteund door eenvoudige, gekleurde illustraties en/of kleine foto's. Om de soms niet eenvoudige tekst te lezen moet je wel een goede leesvaardigheid hebben. De uitgave (die een ietwat retro uitstraling heeft) sluit af met een aantal fascinerende feiten, tips voor enkele boeken en websites, een woordenlijst en een register. Verscheen in de serie 'Ingenieurs ontwerpen'*. Interessant voor in techniek geïnteresseerde kinderen van ca. 11 t/m 13 jaar, voor op school of thuis.

Specificaties

Nederlands | 9789463414159 | 32 pagina's

Titel Bruggen
Auteur Sally Spray
Secundaire auteur Mark Ruffle ; Irene Venditti ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Bridges. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Awesome engineering)
ISBN 9789463414159
PPN 421475854
Rubriekscode 696.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bruggen ; Bruggen; Techniek
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Bruggen

Relaties/Serie

Ingenieurs ontwerpen
Boek

Ingenieurs ontwerpen (2019-...)

vol.
Uitgeleend