Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Beestachtige buren
Boek

Beestachtige buren ontdek onze wilde zoogdieren ([2019])/ Bouwien Jansen en Lotte Stegeman, met illustraties van Marieke Nelissen

Wist je dat een huismus je halve huis opeet en dat de wezel geen seconde stilstaat? Laat je verrassen door allerlei weetjes over 35 wilde zoogdieren bij jou om de hoek! Met veel grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Boeiende kennismaking met vijfendertig wilde zoogdieren, zoals een vos en eekhoorn, maar ook minder gekende dieren als de witsnuitdolfijn, bunzing en franjestaart. Aan iedere diersoort wordt een dubbele pagina gewijd, met aandacht voor de habitat, het voedsel en de voortplanting. Ook de vaak moeilijke omgang met de mens wordt kort behandeld. De auteurs verrijken de wetenschappelijke informatie met fascinerende wetenswaardigheden, zoals het vermogen van ratten om bommen op te sporen of de bijzondere jachttechnieken van de hermelijn. Afgerond wordt met tips om wilde dieren te spotten en een overzicht van pootafdrukken en uitwerpselen. Beide auteurs (beiden journalist en schrijver) bedienen zich van een enthousiasmerende, toegankelijke stijl. Vaktermen als 'zoel', 'burlen' en 'echolocatie' worden bondig uitgelegd. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken in twee kolommen. Elk dier wordt geïntroduceerd met een intrigerende titel, zoals 'rotzakje van het riool' (bruine rat). Geïllustreerd met gedetailleerde, realistische kleurenillustraties, die veelal paginavullend zijn. Bevat een inhoudsopgave. Een absolute aanrader voor kinderen die zich voor de inheemse fauna interesseren en tevens een ideale opstap naar meer gespecialiseerde natuurgidsen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024584130 | 93 pagina's

Titel Beestachtige buren : ontdek onze wilde zoogdieren
Auteur Bouwien Jansen
Secundaire auteur Lotte Stegeman ; Marieke Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 93 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024584130
PPN 420517006
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoogdieren; Nederland ; Zoogdieren; België
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren