Zeven blauwe koeien
Boek

Zeven blauwe koeien = Siedem niebieskich krów ([2019])/ Ana Aguilera, [illustraties] Pablo Ferrer ; vertaling [in het Pools ]: Joanna Urbaniak

Zeven blauwe koeien dromen ervan om de sterren en de maan te bezoeken. Als dat onmogelijk blijkt, zijn ze intens bedroefd. Alle mensen en dieren huilen met hen mee, tot onverwacht iets heel bijzonders gebeurt. Oblong prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zeven blauwe koeien besluiten op een dag op bezoek te gaan bij de sterren en de maan. Maar de weg daarheen is niet eenvoudig. Als ze bij een berg komen en boven op de berg de lucht in springen, tuimelen ze gewoon weer naar beneden. De koeien zijn erg bedroefd, huilen zo intens dat alle mensen en dieren komen meehuilen. Door alle tranen ontstaat een groot meer. Als daarin 's nachts de maan weerspiegeld wordt, nemen de koeien een duik en blijken ze zo toch bij de maan en sterren te kunnen zijn. Tweetalig prentenboek (Nederlands-Pools)* uit een serie tweetalige prentenboeken in verschillende taalcombinaties. De Belgische uitgever wil een brug slaan tussen de moedertaal en een andere taal. Hierin is het boekje geslaagd, maar het verhaal, over het najagen van een droom, is iets minder geslaagd. Niet duidelijk is dat de blauwe koeien waarschijnlijk het equivalent van de gewone koeien zijn, maar dan in een droom. Het verhaal laat zich wel goed voorlezen. De illustraties zijn aardig (jammer dat de berg menselijke kenmerken krijgt toegedicht, armen, gezicht), maar niet bijzonder esthetisch. Geschikt voor opvoeders met kinderen in meertalige omgevingen. Geniete uitgave in oblong formaat, groter dan veel eerdere Nik-nakboekjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsPools | 9789493136021 | 31 pagina's

Titel Zeven blauwe koeien = Siedem niebieskich krów
Uniforme titel Siedem niebieskich krów
Auteur Ana Aguilera
Secundaire auteur Pablo Ferrer ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : vzw Herkes, [2019]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 20 × 23 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en in het Pools. - De diverse functies worden door middel van symbolen aangegeven
ISBN 9789493136021
PPN 421457139
Genre sprookjes
Thematrefwoord Dromen ; Verdriet ; Hulpvaardigheid ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsPools

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend